De Week van het Inkomen was een groot succes! Vandaar dat 2012 uitgeroepen wordt tot het ‘Jaar van het Inkomen’. Want een week aandacht blijkt niet genoeg.

Graag wil FNV MOOI meer bieden om leerlingen, werknemers en (aankomende) ZZP’ers voor te lichten en te informeren over Inkomen. 2012 zal dan ook in het teken blijven staan van Inkomen om iedereen te helpen met die informatie die er zo veel mogelijk voor zorgt je het inkomen te laten krijgen wat je ook verdient.

Met de salonbezoeken in de Week van het Inkomen werden we niet alleen enthousiast ontvangen door leerlingen, werknemers en ZZP’ers maar meer dan verwacht ook door werkgevers. Ook werkgevers hebben veel vragen en zoeken informatie. Bijvoorbeeld over de cao kappers, die nu niet nu meer Algemeen Verbindend Verklaard is voor heel de branche, want wat betekent dat voor huidige en nieuwe werknemers en leerlingen?

We hebben menig schouderklopje ontvangen.

Er waren ook werkgevers die minder gecharmeerd waren van de salonbezoeken. Zo waren er werkgevers die voordat het FNV MOOI-team de vraag kon stellen of zij informatie uit mocht delen verbaal flink van leer trokken. Een werkgever vond het nodig de collega’s van FNV MOOI aan de arm naar buiten te trekken. Zelfs een waarschuwing werd ontvangen waarbij door een werkgever op voorhand gedreigd werd met (non-verbale) acties waarbij de ziekenhuiskosten voor FNV MOOI waren. Een dergelijke bedreiging is natuurlijk zaak voor de politie. Gelukkig waren deze reacties en acties in de minderheid. Jammer natuurlijk wel dat het niet op fatsoenlijke manier ging.

Ook de werkgeversorganisatie ANKO schreef op hun website dat hij de actie met door ANKO zogenoemde “overvalteams” afkeurde. En erger nog, er werd geadviseerd de politie te bellen. Gezien wat wij hierboven beschrijven hadden ze hun leden wel beter kunnen voorlichten vindt FNV MOOI.

Lees verder